DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

Corona mededeling

Verkort protocol corona-maatregelen Gymnastiekvereniging DOS Schoonhoven (28 augustus 2020)

Het uitgebreide protocol is meermaals per e-mail aan de leden verstuurd. Een korte samenvatting:

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

 • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:
  neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid,
  verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • gezondheidscheck en presentielijsten, wij houden bij wie er tijdens de lessen aanwezig zijn (t.b.v. bron- en contactonderzoek door GGD) en BELANGRIJK: als jij / uw kind aanwezig is tijdens de les dan gaan wij ervan uit dat uw kind gezond is en ALLE vragen uit de onderstaande gezondheidscheck met NEE zijn te beantwoorden:
  • Had u een of meer van deze klachten in de afgelopen 24 uur?
   hoesten / verkoudheidsklachten / verhoging of koorts / benauwdheid / reuk- en/of smaakverlies
  • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heeft u het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  • Heeft u een gezinslid/huisgenoot met het coronavirus?
  • Heeft u de afgelopen 14 dagen contact met hem gehad terwijl hij klachten had?
  • Bent u in quarantaine omdat u direct contact heeft gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
 • aankomst-/vertrekregeling:
  Kom pas zo kort mogelijk voor de les naar de MFA (zeker niet eerder dan 5 minuten vooraf!!)
  Vóór de les wacht iedereen buiten totdat de leiding je komt halen (ouders kunnen niet meer naar binnen, kinderen zijn thuis al omgekleed en hebben thuis al het toilet gebruikt), loop in gang en op de trap zoveel mogelijk rechts (ouders hele jonge/nerveuze kinderen mogen bij wijze van uitzondering na goedkeuring door leiding meelopen -> zijn er meerdere ouders: LET OP 1,5 meter!!)
 • ben je 18 jaar of ouder, dan moet je tot iedereen behalve tot kinderen t/m 12 jaar een afstand bewaren van minimaal 1,5 m. En behalve kinderen t/m 12 jaar mag niemand dichter dan 1,5 meter bij jou komen (dit geldt ook buiten tijdens het wachten);
 • ben je ouder dan 12 en jonger dan 18, dan hoef je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 m tot personen van 18 jaar en ouder. Deze laatste groep (18 jaar en ouder) mag ook niet dichter dan 1,5 meter bij jou komen;
 • ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoeft je tot niemand afstand te houden. En iedereen mag dichter dan 1,5 m bij jou komen;
 • tijdens het sporten gelden deze regels niet áls dat de sportbeoefening in de weg staat;
 • vermijd drukte (niet allemaal bij één toestel gaan staan);
 • was vaak je handen met water en zeep of desinfectiemiddel: vóór én na de lessen;
 • schud geen handen;
 • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
 • kleedkamers kunnen niet gebruikt worden (thuis omkleden).
 • douches kunnen niet gebruikt worden
 • de vereniging zorgt voor voldoende persoonlijke hygiënemiddelen en schoonmaakmiddelen voor materialen (water, zeep en voldoende papieren handdoekjes);
 • sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak

Sponsoren Gezocht

Geen enkele sportvereniging kan zonder sponsoren! Ook onze vereniging kent trouwe sponsoren die ons al jaren steunen. Speciaal voor dit jaar zijn wij op zoek naar extra sponsoren die ons willen steunen in het verwezenlijken van een memorabel jubileumjaar! Op de jubileumpagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden dit jubileumjaar. Heeft u vragen of wilt u zich aanbieden als sponsor? Neemt u dan contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jubileum Activiteiten

18 JANUARI - (16.00 tot 18.00 in de Vogelweide)– Een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst voor alle leden en ouders waarbij we de start van het jubileumjaar vieren. Naast een proost op het jubileum zorgen we ook voor vermaak tijdens de bijeenkomst. Zo kunnen de kinderen kennismaken met acrogym en oefeningen uitproberen. Maak er een mooie foto van en stuur hem op naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  We hopen de nieuwe trainingspakken te showen van de selectie, er kan gesnuffeld worden tussen oude foto’s van de afgelopen jaren en de kinderen kunnen los gaan op de tumblingbaan. Neem dus je gymspullen mee!

21 MAART – Naast al het turntalent binnen onze vereniging zijn er vast kinderen die nog een ander talent hebben. Kun je bijvoorbeeld goed zingen, dansen, acteren, goochelen, moppen vertellen, een muziek instrument bespelen of heb je een ander verrassend talent? Doe dan mee en laat je talent zien aan de andere kinderen en de jury! Binnenkort volgt een opgaveformulier. Kom je liever kijken en iemand aanmoedigen dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

4 APRIL – Verkoopactie! We gaan stroopwafels verkopen voor onze vereniging. De opbrengst van de stroopwafels gaat naar alle leuke jubileumactiviteiten van dit jaar! In maart ontvang je hier meer informatie over.

JUNI/JULI – we organiseren een leuke afsluitingsdag voor de recreatiegym en de selectiegroepen voordat de zomervakantie begint. Binnenkort volgt er meer informatie over deze dag.

3 OKTOBER – Tijd voor een BINGO middag! Koop een bingokaartje voor een euro en maak kans op mooie prijzen.

7 NOVEMBER – DOS Musical Gala! De grote afsluiter van het jubileumjaar. Alle gym en turngroepen zullen tijdens twee uitvoeringen een spectaculaire show geven. Er  zal een middag en avondshow zijn, welke plaats zal vinden in Sporthal De Meent.

Vrijwilligers Gezocht

Een 100 jarig jubileum verdient natuurlijk grote aandacht en een feestelijk jaar!

De organisatie kan dit niet allemaal alleen en daarom zijn vrijwilligers die willen meedenken en ondersteunen in de jubileumactiviteiten meer dan welkom.

In het voorjaar zullen alle kinderen een brief meekrijgen waarop ouders kunnen aangeven bij welk onderdeel van het Gala zij kunnen ondersteunen. Wilt u ook al meehelpen tijdens de andere jubileumactiviteiten, stuur dan een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Onze Sponsoren

Links