DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

SUPER MOOIE RESULTATEN REGIOWEDSTRIJD 4E DIVISIE

 

Op 5 maart stond de regiowedstrijd 4e divisie voor de pupillen 2 en jeugd op de planning.

Pam de Jong mocht in de eerste ronde bij de jeugd D1 starten op vloer. Zij zetten gelijk een score van rond de 13 punten neer.  Ook op sprong en brug turnde zij super oefeningen en ging  aan kop.

Als laatste de balk en daar liet zij helaas was steekjes vallen. Tweemaal eraf maar toch nog ruim 11 punten. Spanning dus bij de prijsuitreiking. Zou Pam alsnog doorstromen? Gelukkig bleek zij zelfs een bronzen medaille te hebben behaald en dus met glans door te gaan naar de finale.

Suzanne Schoenmakers begon in ronde 2 op sprong en wist 13.40 te behalen . Ook op brug hield ze dit vast. Helaas moest ze er bij de balk af met de radslag maar toch een fraaie score van dik in de 11 punten. Op vloer voor het eerst arabier flikflak. Dat lukte maar daarna was Suzanne even de richting kwijt. Gelukkig pakte ze het goed op en probeerde alle plusjes te turnen.Een fraaie moeilijkheidsgraad van 5.9. Helaas werd zij zeer streng beoordeeld en kwam uit op 10.35 punten. Een 9e plaats net niet genoeg voor doorstroming.

In de derde ronde mochten de vier jeugdturnsters, Anna Spek, Anne van den Berg, Nina Lorse en Wieke van den Berg hun kunsten laten zien.

De meiden starten op balk. Dit kan, ivm de zenuwen, een lastig toestel zijn om op de starten. Maar de meiden lieten bijzonder strakke oefeningen zien met weinig wiebels. Helaas gingen Anne en Anna van de balk met hun radslag. Wieke en Nina waren de balk echter absoluut de baas; Wieke werd op dit toestel 1e met 12.050 en Nina werd 2e met 11.900.

Na balk mochten de meiden hun vloeroefening showen. Helaas liepen de sprongencombinaties bij Wieke en Anna niet best, waardoor beide veel aftrek kregen. Nina liet een vlekkeloze oefening zien die beloond werd met 12.400; het 2e cijfer op dit toestel van alle deelneemsters.

Het derde toestel was sprong. Alle vier lieten mooie sprongen zien met gecontroleerde landingen. Nina haalde met haar halfin-half uit een fantastische 12.625; het hoogste cijfer.

Tot slot werd er geturnd aan de brug. Vooral Nina en Anna hebben op eerdere wedstrijden al laten zien dat ze bijzonder goed scoren op dit toestel, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Anne had wat pech tijdens de oefening, haar hand schoot van de ligger. En Wieke had een blaar op haar hand, dit turnde ook niet echt lekker. De andere twee lieten zien wat ze waard zijn. Anna werd met 11.350 1e op dit toestel en Nina 3e met 11.250; geweldige resultaten dus!

Door in het deelnemersveld van 45 turnsters te eindigen bij de beste 19, was doorstromen naar de districtsfinale gegarandeerd. De meiden waren daarom enorm blij toen bleek dat ze alle vier door zijn naar deze ronde; van harte gefeliciteerd! Nina spande zelfs de kroon door allround 1e te worden met een puntentotaal van 48.175.

Onze Sponsoren

Links