DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

BIJZONDER GOEDE START TURNCOMPETITIE BOVENBOUW

Al vroeg in het seizoen stond op 30 januari de eerste competitiewedstrijd voor de turnsters uit de 4e divisie bovenbouw op de planning. Deze wedstrijd werd gehouden in de turnhal in Woerden. Voor DOS kwamen Nina Lorse, Anna Spek, Denise Been, Fleur van Beek, Marion Noorlander en Naomi van den Bergh in actie. Deze 6 turnster moesten het opnemen tegen TOOS uit Waddinxveen, Quintus uit Kwintsheul en Mobilee uit Woerden.

De opdracht was om als ploeg een zo’n hoog mogelijke score te behalen over de 4 wedstrijdtoestellen. Bij de competitie mogen per toestel 5 turnsters hun oefeningen turnen, waarna de 4 hoogste scores meetellen voor het eindtotaal. Het is dus echt een groepswedstrijd waar ieder zijn toestelkwaliteiten benut kunnen worden.

In de eerste ronde stond balk op het programma. Door de aanwezige zenuwen kan het een toestel zijn dat als lastig wordt ervaren om op te starten. Maar de zenuwen werden door de meeste DOSmeiden prima onder controle gehouden. Helaas verliep Fleur tijdens haar oefening 4x de balk. Maar doordat de anderen zeer stabiel turnden, resulteerde  de groepsscore in een fantastische 1e plaats. Een prachtig begin dus.

Na balk werd er gesprongen. Met mooi half in half uits en een fantastische overslag van Nina werd gesprongen naar behoren. Een 2e plaats werd gehaald.

Op brug werd geturnd als echte brugtijgers, zelfs Denise turnde met een blaar op haar hand een mooie oefening.  Anna (12.00) en Nina (11.70) behaalde het 1e en 2e cijfer van de wedstrijd en als ploeg stond DOS met stip bovenaan, met meer dan 2 punten verschil tov de nummer 2.

Tot slot werden de vrije oefeningen op de verende vloer geturnd. Altijd even wennen omdat DOS niet over zo’n vloer beschikt. Nina liep een huizenhoge hurksalto achterwaarts zien, Anna redde haar hurksalto voorwaarts, Fleur stond als een huis met haar halve schroef en Marion turnde een mooi overslag-hurksalto voorover. Ondanks deze persoonlijke pluspunten, werd DOS helaas op dit toestel 4e.

Maar de wedstrijd draaide om het puntentotaal over alle vier de toestellen.  DOS werd  met 168,225 dik 1e, liep Mobilee met 4 punten verschil achter zich waarna de anderen ploegen volgen.

Een super mooie start van het seizoen!

Onze Sponsoren

Links