DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

DOS TURNSTER YLSE VAN DER SLOOT NAAR NK TURNEN

Tijdens de halve finale van het NK turnen in Wieringenwerf heeft jeugdturnster Ylse van der Sloot van DOS Schoonhoven een fantastische prestatie neergezet.

Al met inturnen bleek dat het niveau hoog was en dat er geen fouten gemaakt mochten worden. Het werd een superspannende wedstrijd waarbij trainster Wilma Dekker voorspelde dat er een score van zeker 45 punten behaald moest worden om bij de beste negen te komen.

Ylse begon op sprong met een half in half uit. Een mooie sprong met alleen een klein pasje voorwaarts waarvoor ze 11.434 scoorde. Op brug, normaliter haar beste toestel, werd streng gejureerd. Er werd extra goed gelet op ruime opzwaaien en dat ging net even iets minder. Een score van 10.750.

Bij de smalle evenwichtsbalk mocht er dus niets mis gaan. Ylse turnde haar beste oefening tot nu toe van dit seizoen en zette met 11.876 de vierde score van alle deelneemsters neer.

Ook de vloeroefening, altijd lastig voor de DOS turnsters omdat wij niet beschikken over een verende vloer ging lekker. Een nette 11.20 punten wederom een verbetering.

Uiteindelijk bleek dat Ylse met 45.251 een 7e plaats behaalde en dus voor de derde keer op rij naar het NK turnen mag. Zij mag zich dus op gaan maken voor de grote finale op 21 mei in Dordrecht.

foto Ylse Wieringerwerf

 

Onze Sponsoren

Links