DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

MEDAILLES VOOR DOS TURNSTERS BIJ REGIOWEDSTRIJDEN 4 EN 5E DIVISIE.

Zaterdag 12 maart werden in Amsterdam voor junioren en senioren in de 4e divisie de regiowedstrijden gehouden. Deze wedstrijd gold als kwalificatie voor de districtkampioenschappen in mei.

Denise Been startte als eerste in de categorie junior E. Zij turnde een zeer goede wedstrijd waarbij voor haar een 3e plaats op de balk en een 5e plaats op brug ervoor zorgde dat zij zich met glans plaatste voor de districtsfinale. Ze behaalde een medaille voor haar 4e plaats met 44.900 punten.

De senioren Fleur van Beek, Marion Noorlander en Naomi van den Bergh turnden in de tweede wedstrijdronde.

Fleur begon wat zenuwachtig op vloer, maar kreeg daarna het juiste wedstrijdgevoel.  Een stabiele balkoefening leverde haar op dit toestel een 3e plaats op. Na haar wedstrijdronde stond ze  op de 1e plaats, na een ronde afwachten behaalde zij uiteindelijk plaats 5.

Marion startte heel stabiel en zette drie goede oefeningen neer op vloer, sprong en brug.  Maar moest helaas tweemaal van de balk. Ze behaalde plaats 15 in het klassement.

Naomi turnde ook bovenin het klassement. De eerste 3 toestellen gingen prima,  maar ze had helaas dit keer op balk geen geluk. Zij kwam uiteindelijk als 22e van de ruim veertig turnsters uit.

Fleur en Marion plaatsen zich voor de districtsfinale, Naomi waarschijnlijk net niet.

Denise, Fleur en Yara zijn zeker van plaatsing voor de Districtfinale.

Yara Lesage turnde op hetzelfde moment in de andere wedstrijdbaan. Zij turnt in de 5e divisie; junior, supplement F.

Yara kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd, op alle toestellen turnde ze bijzonder stabiel. Door een fikse griep had zij ruim een week niet kunnen trainen, maar ze stond na haar wedstrijdronde toch op de eerste plaats. De vijftig deelneemsters  waren over twee rondes verdeeld en het was dus afwachten op welke plaats ze uiteindelijk zou eindigen.  Ze behaalde uiteindelijk een medaille voor haar vierde plaats met 43.725.

Hopelijk kan Yara met dit resultaat promoveren naar de 4e divisie.

Onze Sponsoren

Links