DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

OOK TURNSTERS D2 HALEN MEDAILLES BINNEN

Voor de turnsters uit de 5e divisie stond in april hun regiowedstrijd in Den Haag op het programma.

Op 9 april werd deze wedstrijd voor de instappers en pupillen 1 gehouden.

In de eerste ronde mochten de instappers Lynn Stolk en Noa-Lie van Teijlingen laten zien wat ze het eerste jaar in de wedstrijdgroep allemaal al geleerd hadden. De meisjes startten op balk, een lastig toestel om op te beginnen ivm de aanwezige zenuwen. Maar beiden lieten zich gelijk van de goede kant zien en lieten bijzonder stabiele nette oefeningen zien. Noa-Lie liet voor het eerst een handstand in haar oefening zien en werd beloond met een 9.900. Lynn liet zien waarom balk haar lievelingstoestel is; 12.050 was haar score, verreweg het hoogste cijfer op dit toestel!

Na prachtige vloeroefeningen met weinig schoonheidsfoutjes, moest er gesprongen worden. De handstandplatval heeft Lynn nog niet helemaal onder de knie, dus het was duimen of het haar zou lukken. En het lukte :-) Noa-Lie liet zien wat springen is en haalde een 12,575. Bij brug liet alles volgens plan. Lynn haalde haar hoekhang en Noa-Lie haar ondersprong uit steun.

Met een totaal van 47.075 is Noa-Lie op een 9e plaats geĆ«indigd en Lynn is 3e geworden met 50.225.

Prachtige resultaten voor hun eerste regiowedstrijd.

In ronde 2 mochten de pupillen 1, Renske Vellema, Nica van Poppel, Irma van der Horst en Femke Dool, hun kunsten laten zien.

Het eerste toestel was vloer. Er werd netjes geturnd met hier en daar nog wel wat aandachtpuntjes waar verder op getraind kan worden. Nica haalde met 13.100 het hoogste cijfer van het viertal.

De handstandplatval bij sprong ging bij iedereen bijzonder goed. Femke haalde zelfs het derde cijfer op dit toestel, een 13.825.

Het derde toestel was brug. De zwaaien mogen nog iets hoger, Nica en Femke moeten nog verder oefenen op de hoekhang of ondersprong uit steun, maar verder waren het oefeningen om tevreden over te zijn.

Tot slot balk. Doordat er een handstand en een rol in de oefening zit, zagen sommige een beetje tegen dit toestel op. Maar afgezien van Femke lieten de turnsters oefeningen zien met weinig foutjes. De oefening van Irma viel bij de jury zelfs zo erg in de smaak dat deze werd beloond met een 10.650; het hoogste cijfer op dit toestel.

Femke eindigde uiteindelijk op een 20e plaats, Renske werd 17e, Nica 9e en Irma haalde met 48.725 een 4e plaats.

Een week later op 16 april, werd de regiowedstrijd voor de pupillen 2 gehouden. Lola Apon, Charlotte Scheeren en Lotte Dool turnden in de eerste ronde.

Hun wedstrijd begon op vloer. De moeilijkheidsgraad in de oefeningen is in orde, op de netheid mag nog verder getraind worden. Toch vond de jury de oefening van Lola bijzonder goed, ze kreeg een 13.350: het hoogste cijfer op dit toestel.

De overslagen bij sprong verliepen naar kunnen; Charlotte springt deze sprong nog niet zo lang alleen, dus het was mooi om te zien dat het haar tijdens deze wedstrijd lukte. Lotte behaalde het tweede cijfer van alle deelnemers; 13.525.

Brug is voor alle 3 een lastig toestel omdat ze het ophurken nog niet onder de knie hebben. Helaas had Lotte tijdens haar oefening ook nog een val. Hierdoor behoorde hun cijfers helaas bij de lagere van het deelnemersveld.

Onze Sponsoren

Links