DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

FINALE TURNCOMPETITIE
 
Op zaterdag 11 juni werd de finale van de turncompetitie gehouden. Voor deze finale hadden beide teams uitkomend in de 4e divisie zich geplaatst.
’s Middags werd de finale voor de onderbouw gehouden. De zes D1-turnsters Pam, Susanne, Noel, Lika, Linn en Quinta mochten hun kunsten dit seizoen nog 1 keer laten zien.
Het eerste toestel was vloer.  Allen lieten nette afgewerkte oefeningen zien ,met slechts een mislukte stut van Linn als zichtbare fout. Pam en Susanne haalde zelfs een cijfer dik boven de 13 punten.
Hierna werd er gesprongen. De overslagen en salto’s zagen er verzorgd uit, helaas waren er een paar keer stapjes bij de landingen te zien. Toch werden de sprongen van Noel beoordeeld met cijfers die goed waren voor een individuele 2e plaats op dit toestel.
Bij brug ging het daarentegen vlekkeloos. Pam liet voor de eerste keer een kip in haar oefening zien, deze ging prima. Haar oefening was 13,35 waard, het 2e cijfer van alle deelnemers.
Tot slot balk. De zenuwen waren zichtbaar, wat zorgde voor vele wiebels. Alleen Pam en Lika lieten een oefening zien zonder tussentijds verlaten van de balk. De oefening van Lika was echt geweldig: 12,30, het 3e cijfer van de wedstrijd.
Maar het ging natuurlijk om het groepstotaal. De ploeg had zich als 4e geplaatst voor de finale, dus iedere plek die ze hoger zouden eindigen was mooi meegenomen.  Het was dan ook een grote verrassing dat de ploeg 2e werd, met slechts 0,80 achter de nummer 1 (Boskoop). (Maar iets ruimer voor Thor Mobilee en Thor.)
 
Na dit mooie resultaat was het de beurt aan de bovenbouw. Deze ploeg had zich als eerste geplaatst voor de finale, dus de verwachtingen waren hoog gespannen.  Wieke, Anna, Nina, Naomi, Fleur en Marion waren opgesteld om te turnen. Veel andere turnsters waren meegekomen om aan te moedigen, erg leuk!
Het eerste toestel sprong liet fantastisch: hoge afzweven en stabiele landingen.  De half in half uit van Marion was goed voor een 1e plaats en die van Nina voor een 3e plaats. De ploeg eindigde dan ook op dit toestel als 1e.
Bij brug ging het eveneens goed. De oefeningen waren verzorgd, hoge opzwaaien duidelijk zichtbaar, alle eisen uit de oefeningen werden gehaald. Anna behaalde met een 11.70 het hoogste cijfer van de wedstrijd en Nina volgde vlak daarna met een 11.50 op de 3e plaats.
Als derde toestel balk.  Ook bij deze turnsters verliep dit toestel niet vlekkeloos; alleen Marion liet een oefening zien zonder “valpartijen”. Een 11.10 (2e plaats) was het resultaat. Wieke haalde (met val) een 10.20, het 3e cijfer op dit toestel . Gelukkig voor DOS verliepen de oefeningen bij de andere verenigingen ook niet zoals gehoopt waardoor dit toestel toch werd gewonnen.
Als laatste vloer. Daar werd werkelijk geknald, er werden mooie showtjes weggegeven. Alle saltovormen lukte en de sprongen waren vol van amplitude.
Het groepstotaal was uiteraard het meest van belang. De ploeg heeft hierbij prima gebruik kunnen maken van de individuele kwaliteiten van de turnsters. Ongelooflijk maar waar; de DOS-meiden hadden met 174,625 precies hetzelfde puntentotaal als Donar. (De andere ploegen (Boskoop en Toos/Reflex) eindigden daar achter. ) Het reglement vermeldde dat er dan gekeken wordt naar de prestaties in de voorwedstrijden. Hier kwam DOS beter uit de strijd en dus werd de ploeg kampioen!!
 
Met deze resultaten kon het turnseizoen niet beter afgesloten worden.
Allemaal van harte gefeliciteerd!

Onze Sponsoren

Links