DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

SPANNENDE LAATSTE TUCOWEDSTRIJD ONDERBOUW

Op zaterdag 28 mei stond de 3e en tevens laatste competitiewedstrijd voor de turnsters uit de onderbouw op het programma. Deze keer werd de wedstrijd gehouden in onze “eigen” gymzaal aan de Vogelweide.

De deelnemende verenigingen waren THOR uit Bergambacht, DONAR uit Den Haag en VELOCITAS uit Gouda. De turnsters van Velocitas namen buiten mededinging deel aan deze wedstrijd. Voor de andere 3 verenigingen beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Dit doordat alle 3 afhankelijk van het eindresultaat nog kans zouden maken op een plek in de finale.

De 6 D1-turnsters  Noel Boetekees, Quinta Buijserd, Linn Jonckheer, Lika van den Bergh, Susanne Schoenmakers en Pam de Jong waren dus gebrand om hun allerbeste beentje voor te zetten.

De wedstrijd begon voor hen op sprong. Werkelijk alle sprongen zagen er keurig uit, slechts enkele stapjes bij de landing waren zichtbaar. Susanne heeft zelfs voor het eerst op een wedstrijd een streksalto gesprongen. Quinta sprong weer huizenhoog en Lika haalde voor haar salto een 14.15, dit was het hoogste cijfer van alle turnsters.

Na sprong werd er gebrugd. Het was een goede ophurkdag, want deze lukte bij iedereen. Verder waren de zwaaien hoog en de landingen gecontroleerd. Susanne liet voor het eerst op een wedstrijd een salto af zien en Pam behaalde met een 14.00 het hoogste cijfer op dit toestel.

De wedstrijd kon na 2 toestellen dus niet beter, hopelijk zaten de meisjes ook bij het derde toestel in deze flow. Want balk stond op het programma, altijd een lastig toestel voor de meeste turnsters. Er waren hier en daar wat wiebels te zien en alleen Pam en Lika belandden tijdens hun oefening niet onbedoeld naast de balk. Op dit toestel hebben de DOSmeiden dus wat punten laten liggen, hopelijk bleef de schade beperkt.

Tot slot knallen op vloer. De meiden deden er duidelijk nog een schepje bovenop, er werd met overtuiging geturnd. Dit werd beloond met fantastische cijfers: Pam en Linn behaalde beide 13.00, dit was het hoogte toestel op vloer.

Maar het ging uiteindelijk om het groepstotaal. Met een magische score van 210.725 stonden de DOSturnsters oppermachtig op de 1e plaats. THOR werd 2e met 202,550 en DONAR stond met 195,400 op de 3e plaats.

Met deze 1e plaats hebben de D1-meisjes de competitiefinale gehaald!! Deze wordt gehouden op 11 juni in Amsterdam. Daar mogen de nog 1 keer  turnen tegen de beste 3 andere verenigingen uit onze regio.

Onze Sponsoren

Links