DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

DOS TURNSTER YLSE VAN DER SLOOT DISTRICTKAMPIOENE 3E DIVISIE.

Zaterdag 19 maart werden de districtkampioenschappen turnen van Zuid Holland gehouden in de turnhal van TurnAce Amsterdam.

Voor DOS Schoonhoven hadden alle drie de deelneemsters in deze divisie een plaats in deze finale behaald.

Als eerste turnde Ylse van der Sloot in de categorie jeugd 2, supplement E. Zij startte op vloer en probeerde met succes enkele nieuwe elementen in haar oefening uit. Ook op sprong scoorde zij voor haar half in - half uit een score van maar liefst 11.550 punten. Bij brug wist zij zelfs met 12.100 de hoogste score van het deelnemersveld te scoren. Na prachtige balkoefening met bijna geen balansverstoringen wederom een score van ruim boven de 11 punten. Het kon eigenlijk niet meer missen. Met ruim een punt verschil won Ylse de gouden medaille en werd zij Districtkampioene in haar leeftijdscategorie.

Ylse heeft zich ook geplaatst voor de halve finale NK op zondag 24 april in Wieringerwerf.

Renee Bomas was bij de junioren, supplement D wederom zeer stabiel op balk, dit leverde haar de 3e plaats op op dit toestel.  Op vloer behaalde ze voor het eerst een score in de 11 punten en op sprong werd een mooie half in-half uit geturnd. Helaas ging het op brug minder goed; haar voet schoot van de ligger met de zolendraai. Dit resulteerde in een 16e plaats in een veld van 40 deelneemsters.

Yara den Houdijker had drie mooie scores op balk, sprong en brug maar kwam dit keer op vloer wat tekort. Ze viel helaas met haar halve schroef en maakte nog wat schoonheidsfoutjes. Een 25e plaats voor Yara was haar eindresultaat.

Onze Sponsoren

Links