DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

ONDERLINGE WEDSTRIJD IN ZEIST

 

De turnsters van niveau D3 en D2 waren enige tijd geleden uitgenodigd voor een onderlinge wedstrijd in Zeist. Op zondag 15 januari was het dan zover en turnden 9 DOS-turnsters tegen GV Lelystad en Hygiea uit Zeist. Voor allen was het de eerste wedstrijd van het seizoen, dus altijd weer extra spannend. Maar met de nieuwe wedstrijdpakjes kon de wedstrijd eigenlijk al niet meer stuk.

Op sprong hebben allen naar kunnen gepresteerd. Voor sommige jonge meisjes is dit nog een lastig toestel, maar met hard verder oefenen tijdens de trainingen komt dit zeker goed. Gaia en Dionne haalde op dit toestel beiden een 13.950, de hoogste score van de DOSsers.

Brug ging bij de meeste goed. Noahli, Fenne, Renske en Charlotte behaalde zelfs een score boven de 14 punten; erg knap.

Balk blijft altijd een lastig toestel. Diegene die de zenuwen het beste onder controle kan houden, brengt het er het beste vanaf. Op de balk blijven tijdens de hele oefening blijft een prestatie op zich, vooral bij de oudere meisjes agv de moeilijkere oefeningen. Toch lukte dit deze wedstrijd bij Gaia, Noali, Fenne en Dionne. Gaia haalde een 13,900. Bijzonder knap! Dit was het hoogste cijfer op dit toestel van alle deelneemsters.

Vloer zag er bij iedereen netjes en vooral zeer rustig uit. Bijna alle cijfers waren dan ook boven de 13 punten. Het jurylid van DOS jureerde dit toestel en zei na afloop: “De oefeningen zagen er weer fantastisch uit, zoals ik van DOS gewend ben: Strak, mooie houdingen en technische prefect”. Mooi compliment!

De uitslagen:

Pre-instap D3

1 Gaia Bijkerk                      54,350

5 Noali van der Hijden          49,000

7 Fenne Bootsma                 47,200

 

Pupil 1 D2

3 Zara Dankers                    51,700

4 Dionne Prins                     51,650

5 Lynn Stolk                        50,950

 

Pupil 2 D2

6 Renske Vellema                46,500

 

Jeugd 1 D2

1 Charlotte Scheeren           49,000

2 Lola Apon                        45,550

 

Onze Sponsoren

Links