DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

TWEE PODIUMPLAATSEN VOOR DOS BIJ REGIOWEDSTRIJDEN

 

Lika zilver en Linn brons gewonnen

 

Zaterdag 18 maart gingen de turnsters in de categorie pupil 2 en jeugd F van DOS Schoonhoven op voor hun regionale voorwedstrijd. Een lange wedstrijddag van maar liefst vier rondes.

In ronde 2 turnden Lika van den Bergh, Linn Jonkheer en Quinta Buijserd.

Lika turnde een uitstekende wedstrijd. Zij begon met een 12.700 gemiddeld op sprong. Zette daarna met 13.850 de vierde score neer op brug en met 11.950 de derde op balk. Ook haar vloer ging met 13.750 buitengewoon en de tweede score van het deelnemersveld. Met maar liefst 52.520 punten behaalde Lika een zilveren medaille.

Ook Linn had haar dag. Nog wat voorzichtig gestart op sprong. Een score van maar liefst 13.00 punten op de brug en ook op balk bleef zij staan en turnde de vierde score. Verrassend was haar vloeroefening. Met flair geturnd en met 14.150 punten de hoogste score zorgde ervoor dat ook Linn op het podium plaats mocht nemen voor een bronzen medaille.

Quinta turnde een prima  score van 13.750 op brug, een goede sprong en vloeroefening en ook zij leek op weg naar een top tien klassering. Helaas vergat ze na een val met een sprongetje een onderdeel en dat kostte teveel punten. Een plekje middenin het klassement voor Quinta.

In de vierde ronde turnde Pam de Jong haar eerste jaarkeuze oefenstof. Haar vloeroefening  werd zo laag gewaardeerd dat het hard knokken werd voor een finaleplaats. Pam zette door en met een prachtige overslag op sprong de hoogste score van maar liefst 12.20 op brug. Een foutje op balk bij haar arabier en landing. Haar score van 42.400 punten bezorgde haar een 8e plaats en ook Pam mag zich opmaken voor de finale in mei.

RW Amsterdam

Onze Sponsoren

Links