DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

TURNSTERS ONDERBOUW D2 OPPERMACHTIG BIJ 2E TUCO

 

Op zaterdag 18 maart stond voor de turnsters D2 de 2e turncompetitiewedstrijd op het programma. In Zoetermeer turnden de jonge turnsters een bijzonder mooie wedstrijd. Twinke de Hoog, Frederique Verdel, Zara Dankers, Dionne Prins, Irma van der Horst en Charlotte Scheeren namen het op tegen Pro Patria uit Zoetermeer en Velocitas uit Gouda.

De wedstrijd begon op sprong. Dit is voor een aantal DOSturnsters niet het beste toestel, maar de schade bleef beperkt.

Op brug was duidelijk verbetering zichtbaar tov de 1e tucowedstrijd; de zwaaien waren hoger en de onderdelen liepen mooier in elkaar over. Dit was goed te zien in de cijfers. Frederique scoorde een 14.45, dit was het hoogste cijfer op dit toestel van alle deelnemers. Als groep eindigde de turnsters als 1e op dit toestel.

De klapper werd gemaakt op balk. Met slechts 1 val in totaal en bijzonder strakke mooie oefeningen werd een groepstotaal van 42.250 behaald. Dit was een ongelooflijk groot verschil tov de ander 2 verenigingen (Velocitas: 36.350 en Pro Patria: 33.950). Frederique zette op dit toestel wederom het hoogste cijfer neer, een 11.10. Twinke, Zara en Dionne volgde hier vlak achter.

Tot slot konden vol zelfvertrouwen de vloeroefeningen aan de jury getoond worden. Alle cijfer lagen dik boven de 13 punten. Irma haalde zelfs een 15.55!! Zara en Dionne volgende op gepaste afstand, maar met cijfers in de 14 punten absoluut beloond voor hun geweldige oefeningen.

Uiteindelijk eindigde Frederique allround op de 1e plaats en Zara op de 3e. Maar het gaat bij de competitie om het groepstotaal. Met een puntentotaal van 205,875 eindigde het DOSteam oppermachtig op de 1e plaats. Pro Patria (197.500) en Velocitas (192,750) volgde op gepaste afstand op plaats 2 en 3.

Met nog 1 competitiewedstrijd voor de boeg (20 mei in Schoonhoven) is een plek in de finale nog absoluut mogelijk.

Onze Sponsoren

Links