DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

1E TUCOWEDSTRIJD POULE 6

Op zaterdag 27 januari werd de 1e competitiewedstrijd voor de turnsters uit de onderbouw D2 gehouden. De 6 turnsters Peninnah Irungu, Michelle Schep, Fenne Bootsma, Twinke de Hoog, Zara Dankers en Dionne Prins mochten hun kunsten in de eigen zaal laten zien.

De tegenstanders waren Mobilee uit Woerden en 2 teams van Velocitas uit Gouda.

De opdracht was om als ploeg een zo’n hoog mogelijke score te behalen over de 4 wedstrijdtoestellen. Met een mooie mengelmoes van ervaren turnsters en nieuwkomers in de wedstrijdgroep moest dit goed komen. Helaas kon Lynn Stolk niet mee turnen als gevolg van een blessure, gelukkig wilde Dionne haar vervangen.

In de eerste ronde stond sprong op het programma. Allen sprongen prima, Peninnah en Fenne presteerde zelfs beter dan op de trainingen. Michelle was echt een positieve uitschieter; zij haalde met een 13.600 het 3e cijfer op dit toestel.

Het tweede toestel was brug. Allen turnden boven verwachting goed, met als resultaat alle cijfers boven de 13 punten. Michelle wist zelfs de grens van 14 punten te passeren. Voor een grandioze oefening werd ze beloond met een 14.10, dit was het 2e cijfer op dit toestel.

Na brug moesten de turnsters de balk op. Altijd een lastig toestel waarbij de zenuwen onder controle gehouden moeten worden. Allen stonden vol zelfvertrouwen op de balk en lieten stabiele oefeningen zien. Zara en Dionne lieten als een van de weinige zien dat ze de radslag op de balk al beheersen, jammer dat ze er toch net af moesten tijdens de oefening. Alle oefeningen werden beloond met prachtige cijfers, allen in de top 10. Twinke haalde zelfs een 2e plaats met een 12.00.

Tot slot werd er op vloer geturnd. Bij de meeste waren slechts enkele schoonheidsfoutjes zichtbaar. De handstanden met beide benen waren strak, de overslagen netjes en de sprongen gecontroleerd. Twinke werd 3e op dit toestel met een 13.35.

Met een groepstotaal van 204,960 was de magische grens van 200 punten ruim gehaald!

Ook de ploeg van Mobilee had mooi turnen laten zien, waardoor het puntentotaal van onze meiden een verdiende tweede plaats opleverde. Mobilee  bleef onze meiden krap 1,5 punten voor. De twee ploegen van Velocitas eindigden ruim achter Mobilee en DOS.

Op 17 maart staat de volgende competitiewedstrijd op het programma, deze zal in Woerden zijn.

Onze Sponsoren

Links