DOS Gymnastiek

Door Oefening Sterk

Gym greenn

Turnen

Trimfit

2e TUCOWEDSTRIJD POULE 6

Op zaterdag 17 maart werd de 2e competitiewedstrijd voor de turnsters uit de onderbouw D2 gehouden. Deze keer mochten Annelijn Smale, Michelle Schep, Peninnah Irungu, Twinke de Hoog, Lynn Stolk en Irma van der Horst mee om te turnen. Fenne en Dionne gingen mee om aan te moedigen: erg gezellig!

De tegenstanders waren Mobilee uit Woerden en 2 teams van Velocitas uit Gouda. De wedstrijd werd gehouden in de turnhal van Mobilee.

Bij de vorige wedstrijd behaalde Mobilee in totaal slechts 1 punt meer als onze turnsters, dus de meiden waren gebrand om die turnsters deze keer wel te verslaan.

De wedstrijd begon op balk. Het was duimen dat de DOSsers hun zenuwen onder controle konden houden. Dit ging wonderlijk goed, er waren slecht 2 grotere fouten zichtbaar. De ploeg wist dit toestel oppermachtig te winnen. Dit was te danken aan de mooie oefeningen van Michelle (12,90), Twinke (13.10) en Peninnah (13.40). Peninnah haalde met dit cijfer het hoogste cijfer van alle turnsters.

Na balk mochten de turnsters naar sprong. Allen sprongen naar behoren, maar in z’n totaliteit iets minder strak als bij de vorige wedstijd.

In de 3e ronde stond brug op het programma. Irma turnde een strakke oefening , helaas lukte het ophurken niet. Lynn liet zien dat ze dit onderdeel wel beheerst. Michelle en Twinke scoorde met een mooie oefening beiden boven de 13 punten.

Tot slot werd er op vloer geturnd. Iedereen turnde naar kunnen, waarbij Lynn zichzelf overtrof met een bijzonder strakke oefening. De overslagen gingen beter als in de trainingen en de sprongen waren strak. Bijna alle turnsters scoorden in de top 10, waarbij Twinke er bovenuit stak. Zij werd 2e op dit toestel met een 13.50.

Tijdens het optellen van de cijfers mochten de turnsters even turnen in de turnhal, dit was echt een feestje. Irma liet zien dat ze de salto van de brug boven de blokkenbak prima beheerst. Bij de volgende wedstrijd dus maar eens voor het eerst in haar oefening laten zien.

Uiteindelijk was het tijd om de uitslagen bekend te maken. Wederom werd er een groepstotaal van boven de 200 punten behaald, dus dat doel was behaald. Was dit voldoende om Mobilee te verslaan? Helaas, het antwoord was nee, maar hoe spannend kon het zijn. Mobilee behaalde 205,075 en onze meiden 204,675. De twee ploegen van Velocitas eindigden achter Mobilee en DOS.

Op 26 mei staat de volgende competitiewedstrijd op het programma, deze zal in Gouda zijn.

Onze Sponsoren

Links